kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Share

    ARIFFX
    chomot-chomeyl

    Posts : 188
    Points : 14693
    Signature : signature?

    kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by ARIFFX on Sat 18 Apr 2009, 6:15 pm


    Suzana Bukan Nama Sebenar.......................







    Suzana (bukan nama sebenar) dan Razman (bukan nama sebenar) adalah pasangan couple
    yang paling bahagia dr sejak zaman sekolah..mereka sering kelihatan bersama
    di kantin, di dlm kelas mahupun waktu belajar di dalam kelas..

    Sesudah tamatnya zaman persekolahan, mereka menyambung pelajaran di
    sebuah Universiti swasta yg terletak di sekitar kuala lumpur... mereka bagaikan
    belangkas yang x dapat di pisahkan lagi..tetapi dalam setiap percintaan
    mesti ada dugaan nya..

    Salmah seorang ibu yg bengis & terlalu mengongkong keluarganya utk
    mengikut sgala kehendak nya.. Salmah adalah ibu kpd Suzana..

    Pd suatu hari, Salmah mendapat tahu bahawa anak tunggalnya kuar dgn seorang
    lelaki iatu Razman. Dia mendengar kabar itu drpd jiran2 nya. dia pun naik
    berang dan sgt marah terhadap Razman & mnyimpan dendam terhadap lelaki itu.
    Salmah memberhentikn pengajian anaknya dr U dgn niat utk memisahkn mereka.
    Namun semuanya gagal memisahkan mereka

    3 bulan kemudian dtglah Razman dgn rombongan meminang ke rumah Suzana. Ibu
    nya terpaksa akur dgn percintaan mereka kerana menyedari bahawa jodoh
    anaknya itu memang kuat untuk Razman.

    Setelah 1 thn berlalu mereka pn di ijab qabul kn. Mereka berhoneymoon di Pulau Tioman.
    Namun malang yg menimpa mereka. Terjadi kemalangan sewaktu hendak ke Tioman

    Yg bertambah malangnya maka Suzana pn mengalami luka teruk sehingga kulit muka nya
    hilang. Malah meninggalkan kesan yang amat menakutkan. Salmah mengetahui
    akan kemalangan itu menjadi terlalu benci kpd Razman tambahan lagi apabila
    mengetahui berita tentang kemalangan itu menyebabkan wajah anaknya menjadi
    cacat.

    Razman cuba utk memprbaiki keadaan. Sebelum ibu nya sempat sampai ke
    hospital itu, Razman cube berbincang dgn doktor utk membuat pembedahan pada muka
    isteri nya. Dia bercadang utk mendermakn kulit nya. Doktor juga bersetuju atas cdgn Razman
    itu. Lalu Doktor tersebut pn melakukan pembedahan itu dgn segera.

    Setelah 3 hari terlantar di hospital, Salmah dtg utk mlwat anak nya.
    Salmah berasa amat gembira dan bersyukur krana ada insan yg sanggup mendermakan
    kulit utk anaknya. Merasa terharu, dia pun memeluk lalu mncium pipi anaknya itu dgn penuh
    kegembiraan.

    Namun dendamnya terhadap Razman masih belum berakhir. Kerana baginya
    Razman bersalah dan menyebabkan anak kesayangannya itu terlibat dalam
    kemalangan.

    Salmah terus menerpa ke arah doktor & bertanyakan siapa yg sanggup mendermakan
    kulit kpd anaknya. Doktor tersebut teringat akan janji nya kpd Razman supaya
    merahsiakan hal ini drpd pengetahuan Salmah.

    Jadi, Doktor hanya menjawab "Seorang lelaki tlh mendermakan nya & dia tidak mahu
    dikenali". Salmah akur & agak kecewa dgn jawapan tuan Doktor.

    P/S - Sebenarnya Razman telah pun mendermakan sebahagian kulit punggung nya kpd isteri tersayang utk kelihatan sempurna & cantik.

    Razman juga bercadang ingin memberitahu Salmah akan hal sebenarnya, namun setelah melihat Salmah tak henti-henti
    mencium pipi Suzana, maka hasratnya itu dipendamkan sahaja.

    Takut apabila Ibu mertuanya tahu bahawa dia mencium
    kulit bontot menantu yang dibenci nya nanti kecil lak hati org tua itu.


    Agaknye kalu Salmah tahu dia cium bontot Razman, apa agaknye reaksi dia??

    Gila Komik
    chomeyl suda!

    Posts : 421
    Points : 15656
    Signature : Future Made Of Virtual Insanity

    Re: kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by Gila Komik on Sat 18 Apr 2009, 7:58 pm

    dead kalau suzana taw xpe lagi...klu mak nye taw cmne hehehe

    eyes143
    superpower MV

    Posts : 1175
    Points : 18518
    Location : :: pEaRL !sLaNd ::
    Signature : incik kecHiX..~~

    Re: kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by eyes143 on Sat 18 Apr 2009, 8:00 pm

    cian kat Salmah.. wateva


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    "kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu.. seandainya antara kamu punya rasa rindu.."

    castle in da sky is mine

    brudu
    budakchomot

    Posts : 18
    Points : 14007
    Signature : ada pen??

    Re: kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by brudu on Sun 19 Apr 2009, 12:31 am

    tidak inilah rupa Salmah bila dia taw.....

    puteri23
    MODfire

    Posts : 884
    Points : 17629
    Location : ^^::LovE StoRy::^^
    Signature : "hidup nie cuma sekali..sooo kite enjoy!! hehee"

    Re: kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by puteri23 on Sun 19 Apr 2009, 11:15 am

    abis bontot razman tak de kulit la ek confuse confuse


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    eyes143
    superpower MV

    Posts : 1175
    Points : 18518
    Location : :: pEaRL !sLaNd ::
    Signature : incik kecHiX..~~

    Re: kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by eyes143 on Sun 19 Apr 2009, 2:46 pm

    brudu wrote:tidak inilah rupa Salmah bila dia taw.....

    lepas tu muka dia gatal sebab dia tak cacat oyye1


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    "kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu.. seandainya antara kamu punya rasa rindu.."

    castle in da sky is mine

    eyes143
    superpower MV

    Posts : 1175
    Points : 18518
    Location : :: pEaRL !sLaNd ::
    Signature : incik kecHiX..~~

    Re: kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by eyes143 on Sun 19 Apr 2009, 2:46 pm

    puteri23 wrote:abis bontot razman tak de kulit la ek confuse confuse

    a'a kan..
    dia amik kulit byk ke ckit ek confuse


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    "kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu.. seandainya antara kamu punya rasa rindu.."

    castle in da sky is mine

    hazirah^yg^best
    budakchomot

    Posts : 3
    Points : 13961
    Signature : ZiRaH^yG^bEsT

    Re: kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by hazirah^yg^best on Tue 21 Apr 2009, 8:02 pm

    uik, x kasar ke muka dia...

    carnationmyra
    superpower MV

    Posts : 703
    Points : 16733
    Location : Venice of Perak

    Re: kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by carnationmyra on Tue 21 Apr 2009, 8:25 pm

    razman gune bedak johnson n johnson la.........

    tu yg lembut dan gebu je tu.............. lol


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    ARIFFX
    chomot-chomeyl

    Posts : 188
    Points : 14693
    Signature : signature?

    Re: kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by ARIFFX on Tue 21 Apr 2009, 9:52 pm

    apsal yg komen pasal bontot razman org pompuan je??

    nuar_doyok
    budakchomot

    Posts : 11
    Points : 13987
    Signature : what is life??

    Re: kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by nuar_doyok on Tue 21 Apr 2009, 10:13 pm

    Gila Komik wrote:dead kalau suzana taw xpe lagi...klu mak nye taw cmne hehehe

    kalau mak nye tau,bunuh diri lah mak nye tu sbb tidak dapat menerima hakikat yg kulit anaknye tu kulit punggung si razman tu... gelakbesar gelakbesar haha haha nangesguling nangesguling

    nuar_doyok
    budakchomot

    Posts : 11
    Points : 13987
    Signature : what is life??

    Re: kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by nuar_doyok on Tue 21 Apr 2009, 10:19 pm

    ARIFFX wrote:apsal yg komen pasal bontot razman org pompuan je??

    agaknye bende ni menarik perhatian diorang kot.. gelakbesar gelakbesar gelakbesar gelakbesar

    ARIFFX
    chomot-chomeyl

    Posts : 188
    Points : 14693
    Signature : signature?

    Re: kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by ARIFFX on Tue 21 Apr 2009, 10:30 pm

    nuar_doyok wrote:
    ARIFFX wrote:apsal yg komen pasal bontot razman org pompuan je??

    agaknye bende ni menarik perhatian diorang kot.. gelakbesar gelakbesar gelakbesar gelakbesar

    ye ke??

    confuse confuse

    kita tgk org planet venus jawab ape plak lepasnih..

    Sponsored content

    Re: kisah chenta sjati yg mendapat tentangan dri mentua..

    Post by Sponsored content Today at 10:04 am


      Current date/time is Thu 08 Dec 2016, 10:04 am