tips cinta..

    Share

    pinkrabbit
    chomot-chomeyl

    Posts : 165
    Points : 14652
    Location : Earth..
    Signature : i just want happiness...

    tips cinta..

    Post by pinkrabbit on Sat 25 Apr 2009, 3:08 pm

    1. Jadilah diri anda sendri lalala


    Tolonglah jadi diri korang sendri.. Tak perlu nak berlagak alim atau
    baik sangat di hadapan pasangan yang baru anda kenali. Kenapa? bila
    korang berlakon baik kalah pak imam kat kampung korang, takut2 nanti si
    dia akan sedar yang korang berpura-pura satu hari nanti. Tp, ingat!
    yang kita juga perlu memperbaiki diri gak untuk menjadi lebih baik.
    Cuma jgn terlalu berpura-pura. Jangan pulak masa bercinta semuanya
    baik, bila dah kahwin barulah terbongkar sume perangai buruk korang
    tu.. Mase bercinta bau wangi, pakai perfume sebotol.. Bila dah kawin,
    baru tau yang korang pergi kerja tak tukar stoking selama sebulan..
    hehehe

    2. Terima pasangan anda seadanya blinking


    Ni satu hal lagi.. Jangan lah nak impikan pasangan yang terlalu perfect
    sbb kita sume tau yang takde orang yang sempurna dalam dunia ni.
    Renunglah diri kita sendiri. Adakah kita ni ensem mcm tom cruise sampai
    nak awek lawa mcm miss universe? Kecantikan itu tidak kekal.. yang
    penting adalah perasaan cinta dan pengorbanan yang dilakukan untuk
    kita.. Jadi, sayangilah pasangan anda dan jgn terlalu melihat pada
    kelemahannya. Tapi, renungkanlah kelebihannya dan saya pasti anda akan
    jumpa banyak keistimewaan dalam dirinya.. :)

    3. Anggap seperti teman thumb

    Yang
    penting juga.. Kalau nak hubungan mesra dengan pasangan anda, jangan
    terlalu kontrol ayu atau kontrol macho sgt ye! Berbual lah dengan si
    dia mcm korang sedang bercakap dengan kawan2.. kalau nak ketawa tu,
    xyah lah nak malu2 sambil tutup mulut..hikhikhik ketawa je mcm biasa.
    Ingat! tolong jadi diri anda sendiri.. Anggap dia seperti teman anda
    yang boleh anda harapkan ketika susah ataupun senang. Sebab si dia
    bakal menjadi teman hidup anda suatu hari nanti.. Jadi, jangan sampai
    ada perasaan bosan dengannya.. Sbb kita selalu dgr org bosan dgn
    pasangannya. Tp, kita jarang dengar orang bosan dengan rakan baiknya..
    Contohnya, org selalu kata, "tanak la jumpa bf/gf aku slalu..nanti
    bosan pulak kalau selalu jumpa," hmm..mcm nak hidup sampai akhir hayat
    kalu mcm ni? fikir-fikirkanlah.
    .


    4. Komunikasi lurve

    Cara
    kita berkomunikasi dgn pasangan kita menggambarkan hubungan kita
    dengannya berjalan dengan lancar ataupun tidak. Kan teknologi skrg dah
    advance..ade sms, call, 3g utk berbual dengan dia. itu pun susah ke nak
    berkomunikasi dgn pasangan kita? bukan mcm org dulu2, asik tertunggu
    tunggu posmen datang setiap hari.. lagi satu, jgn terlalu kasar dengan
    pasangan kita. Kalu die buat salah atau bergaduh,jgn keluarkan
    perkataan yang kasar dan tidak sedap didengar. Kita kena ingat yang
    orang boleh memaafkan tapi sukar untuk untuk melupakan.. Selain itu,
    bila kita berbual dengan pasangan kita, selitkan unsur humor dan
    jenaka.. jgn la kaku sangat mcm patung barbie doll..hehe kita akan rasa
    happy meluangkan masa dengan dia kalau selalu bergelak ketawa.. mesti
    rase tak puas.. :)


    5. Jujur & Setia love
    Jujur
    dan setialah dengan pasangan anda..Kalau curang, nampak sangat anda
    tidak serius dengan hubungan anda. Apa yang korang rasa kalau awek/bf
    korang ada hubungan dengan orang lain tanpa pengetahuan korang.. Rasa
    mcm diperbodohkan, ditipu dan rasa mcm kepala korang dipijak-pijak
    betul x? So, kalau tak nak semua ni berlaku kat korang, jgn lakukannya
    pada orang lain.. terutamanya orang yang sayang kat korang! Satu lagi,
    bersikap jujur dan jangan suka menipu.. sekali kita menipu, kita akan
    terpaksa menipu lagi..lagi dan lagi untuk sembunyikan penipuan yang
    sebelum ni.. Hidup pun akan rasa tak tenang..

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18087
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: tips cinta..

    Post by Kehidupan on Sat 25 Apr 2009, 3:29 pm

    erk....... malumalu

    pinkrabbit
    chomot-chomeyl

    Posts : 165
    Points : 14652
    Location : Earth..
    Signature : i just want happiness...

    Re: tips cinta..

    Post by pinkrabbit on Sat 25 Apr 2009, 3:43 pm

    Kehidupan wrote:erk....... malumalu

    bdk kecik g main jauh2... bye

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18087
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: tips cinta..

    Post by Kehidupan on Sat 25 Apr 2009, 3:48 pm

    pinkrabbit wrote:

    bdk kecik g main jauh2... bye

    saya mungkin kecik.......... malumalu malumalu

    tapi......tapi........

    saya xtau nape ramai sgt yang..........
    tidak tidak nangeslari

    pinkrabbit
    chomot-chomeyl

    Posts : 165
    Points : 14652
    Location : Earth..
    Signature : i just want happiness...

    Re: tips cinta..

    Post by pinkrabbit on Sat 25 Apr 2009, 4:04 pm

    Kehidupan wrote:
    pinkrabbit wrote:

    bdk kecik g main jauh2... bye

    saya mungkin kecik.......... malumalu malumalu

    tapi......tapi........

    saya xtau nape ramai sgt yang..........
    tidak tidak nangeslari

    yg ape ni dik...
    cube cite sket..
    jgn pendam2..
    gelakkecik

    shukcaya
    tukangwelkamMV

    Posts : 632
    Points : 16378
    Location : dush dye!
    Signature : there's only one thing two do three words four you.. :D

    Re: tips cinta..

    Post by shukcaya on Sat 25 Apr 2009, 4:06 pm

    pinkrabbit wrote:


    4. Komunikasi lurve

    Cara
    kita berkomunikasi dgn pasangan kita menggambarkan hubungan kita
    dengannya berjalan dengan lancar ataupun tidak. Kan teknologi skrg dah
    advance..ade sms, call, 3g utk berbual dengan dia. itu pun susah ke nak
    berkomunikasi dgn pasangan kita? bukan mcm org dulu2, asik tertunggu
    tunggu posmen datang setiap hari.. lagi satu, jgn terlalu kasar dengan
    pasangan kita. Kalu die buat salah atau bergaduh,jgn keluarkan
    perkataan yang kasar dan tidak sedap didengar. Kita kena ingat yang
    orang boleh memaafkan tapi sukar untuk untuk melupakan.. Selain itu,
    bila kita berbual dengan pasangan kita, selitkan unsur humor dan
    jenaka.. jgn la kaku sangat mcm patung barbie doll..hehe kita akan rasa
    happy meluangkan masa dengan dia kalau selalu bergelak ketawa.. mesti
    rase tak puas.. :)



    nanges nanges nanges

    terlampau kasar kah aku..

    wateva wateva wateva


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________
    I never meant the things I said to make you cry can I say I'm sorry
    It's hard to forget and yes I regret all these mistakes

    Was I invading in on your secrets Was I too close for comfort
    You're pushing me out When I wanted in


    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18087
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: tips cinta..

    Post by Kehidupan on Sat 25 Apr 2009, 4:08 pm

    pinkrabbit wrote:

    yg ape ni dik...
    cube cite sket..
    jgn pendam2..
    gelakkecik

    mungkin pendam itu lebih baik........ malumalu malumalu

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18087
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: tips cinta..

    Post by Kehidupan on Sat 25 Apr 2009, 4:10 pm

    shukcaya wrote:

    nanges nanges nanges

    terlampau kasar kah aku..

    wateva wateva wateva

    kamu mmg kasar, bapak otomen taro pun larik......... thumb thumb

    seb baik la saya xlarik........... blinking blinking

    shukcaya
    tukangwelkamMV

    Posts : 632
    Points : 16378
    Location : dush dye!
    Signature : there's only one thing two do three words four you.. :D

    Re: tips cinta..

    Post by shukcaya on Sat 25 Apr 2009, 4:34 pm

    Kehidupan wrote:
    shukcaya wrote:

    nanges nanges nanges

    terlampau kasar kah aku..

    wateva wateva wateva

    kamu mmg kasar, bapak otomen taro pun larik......... thumb thumb

    seb baik la saya xlarik........... blinking blinking

    music music music

    hahahha..
    ye la tu..


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________
    I never meant the things I said to make you cry can I say I'm sorry
    It's hard to forget and yes I regret all these mistakes

    Was I invading in on your secrets Was I too close for comfort
    You're pushing me out When I wanted in


    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18087
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: tips cinta..

    Post by Kehidupan on Sat 25 Apr 2009, 4:51 pm

    shukcaya wrote:

    music music music

    hahahha..
    ye la tu..

    cover la tuh.......... wateva wateva

    carnationmyra
    superpower MV

    Posts : 703
    Points : 16733
    Location : Venice of Perak

    Re: tips cinta..

    Post by carnationmyra on Sat 25 Apr 2009, 5:24 pm

    lagi satu.....jgn terlalu obses ngn percintaan.......kata mudah...jgn terlalu mengharap......sbb kalo terlalu mengharap....bile xjdik.....kiciwa sgt2...... belajar dr pengalaman......senyum


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18087
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: tips cinta..

    Post by Kehidupan on Sat 25 Apr 2009, 5:57 pm

    carnationmyra wrote:lagi satu.....jgn terlalu obses ngn percintaan.......kata mudah...jgn terlalu mengharap......sbb kalo terlalu mengharap....bile xjdik.....kiciwa sgt2...... belajar dr pengalaman......senyum

    pengalaman luas nih.......... terharu terharu

    Qeena
    MODfire

    Posts : 79
    Points : 14311
    Location : Kuala Lumpur
    Signature : ~~ Tetapkan hati aku..hanya untuk dia...~~

    Re: tips cinta..

    Post by Qeena on Sat 25 Apr 2009, 6:02 pm

    shukcaya wrote:
    pinkrabbit wrote:


    4. Komunikasi lurve

    Cara
    kita berkomunikasi dgn pasangan kita menggambarkan hubungan kita
    dengannya berjalan dengan lancar ataupun tidak. Kan teknologi skrg dah
    advance..ade sms, call, 3g utk berbual dengan dia. itu pun susah ke nak
    berkomunikasi dgn pasangan kita? bukan mcm org dulu2, asik tertunggu
    tunggu posmen datang setiap hari.. lagi satu, jgn terlalu kasar dengan
    pasangan kita. Kalu die buat salah atau bergaduh,jgn keluarkan
    perkataan yang kasar dan tidak sedap didengar. Kita kena ingat yang
    orang boleh memaafkan tapi sukar untuk untuk melupakan.. Selain itu,
    bila kita berbual dengan pasangan kita, selitkan unsur humor dan
    jenaka.. jgn la kaku sangat mcm patung barbie doll..hehe kita akan rasa
    happy meluangkan masa dengan dia kalau selalu bergelak ketawa.. mesti
    rase tak puas.. :)



    nanges nanges nanges

    terlampau kasar kah aku..

    wateva wateva wateva


    bukan kasar...kena jadi diri sendiri... hero

    Qeena
    MODfire

    Posts : 79
    Points : 14311
    Location : Kuala Lumpur
    Signature : ~~ Tetapkan hati aku..hanya untuk dia...~~

    Re: tips cinta..

    Post by Qeena on Sat 25 Apr 2009, 6:04 pm

    carnationmyra wrote:lagi satu.....jgn terlalu obses ngn percintaan.......kata mudah...jgn terlalu mengharap......sbb kalo terlalu mengharap....bile xjdik.....kiciwa sgt2...... belajar dr pengalaman......senyum

    betol...tu..
    thumb

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18087
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: tips cinta..

    Post by Kehidupan on Sat 25 Apr 2009, 6:07 pm

    Qeena wrote:

    bukan kasar...kena jadi diri sendiri... hero

    diri sendiri......... terharu terharu

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18087
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: tips cinta..

    Post by Kehidupan on Sat 25 Apr 2009, 6:08 pm

    Qeena wrote:

    betol...tu..
    thumb

    tumpang tanya ye makcik, pengalaman kapel dah bape.......? terharu terharu

    ke dah ke jinjang pelamin nih....... terharu terharu

    pinkrabbit
    chomot-chomeyl

    Posts : 165
    Points : 14652
    Location : Earth..
    Signature : i just want happiness...

    Re: tips cinta..

    Post by pinkrabbit on Sat 25 Apr 2009, 8:11 pm

    Kehidupan wrote:
    Qeena wrote:

    betol...tu..
    thumb

    tumpang tanya ye makcik, pengalaman kapel dah bape.......? terharu terharu

    ke dah ke jinjang pelamin nih....... terharu terharu

    jinjang tu maksudnye ape ek... confuse

    Qeena
    MODfire

    Posts : 79
    Points : 14311
    Location : Kuala Lumpur
    Signature : ~~ Tetapkan hati aku..hanya untuk dia...~~

    Re: tips cinta..

    Post by Qeena on Sat 25 Apr 2009, 8:51 pm

    Kehidupan wrote:
    Qeena wrote:

    betol...tu..
    thumb

    tumpang tanya ye makcik, pengalaman kapel dah bape.......? terharu terharu


    ke dah ke jinjang pelamin nih....... terharu terharu


    jinjang pun tak...
    pelamin pun tak...
    cari jer pelamin baru...

    eyes143
    superpower MV

    Posts : 1175
    Points : 18518
    Location : :: pEaRL !sLaNd ::
    Signature : incik kecHiX..~~

    Re: tips cinta..

    Post by eyes143 on Sat 25 Apr 2009, 9:31 pm

    shukcaya wrote:
    pinkrabbit wrote:


    4. Komunikasi lurve

    Cara
    kita berkomunikasi dgn pasangan kita menggambarkan hubungan kita
    dengannya berjalan dengan lancar ataupun tidak. Kan teknologi skrg dah
    advance..ade sms, call, 3g utk berbual dengan dia. itu pun susah ke nak
    berkomunikasi dgn pasangan kita? bukan mcm org dulu2, asik tertunggu
    tunggu posmen datang setiap hari.. lagi satu, jgn terlalu kasar dengan
    pasangan kita. Kalu die buat salah atau bergaduh,jgn keluarkan
    perkataan yang kasar dan tidak sedap didengar. Kita kena ingat yang
    orang boleh memaafkan tapi sukar untuk untuk melupakan.. Selain itu,
    bila kita berbual dengan pasangan kita, selitkan unsur humor dan
    jenaka.. jgn la kaku sangat mcm patung barbie doll..hehe kita akan rasa
    happy meluangkan masa dengan dia kalau selalu bergelak ketawa.. mesti
    rase tak puas.. :)



    nanges nanges nanges

    terlampau kasar kah aku..

    wateva wateva wateva


    bkn kasar tu caya..
    tapi mesraaa terharu


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    "kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu.. seandainya antara kamu punya rasa rindu.."

    castle in da sky is mine

    shukcaya
    tukangwelkamMV

    Posts : 632
    Points : 16378
    Location : dush dye!
    Signature : there's only one thing two do three words four you.. :D

    Re: tips cinta..

    Post by shukcaya on Sun 26 Apr 2009, 5:41 pm

    pinkrabbit wrote:
    Kehidupan wrote:
    Qeena wrote:

    betol...tu..
    thumb

    tumpang tanya ye makcik, pengalaman kapel dah bape.......? terharu terharu

    ke dah ke jinjang pelamin nih....... terharu terharu

    jinjang tu maksudnye ape ek... confuse

    gelakbesar gelakbesar

    jinjang yg kt kepong tu..

    gelakbesar gelakbesar


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________
    I never meant the things I said to make you cry can I say I'm sorry
    It's hard to forget and yes I regret all these mistakes

    Was I invading in on your secrets Was I too close for comfort
    You're pushing me out When I wanted in


    shukcaya
    tukangwelkamMV

    Posts : 632
    Points : 16378
    Location : dush dye!
    Signature : there's only one thing two do three words four you.. :D

    Re: tips cinta..

    Post by shukcaya on Sun 26 Apr 2009, 5:41 pm

    Kehidupan wrote:
    Qeena wrote:

    bukan kasar...kena jadi diri sendiri... hero

    diri sendiri......... terharu terharu

    lalala lalala

    dush3..


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________
    I never meant the things I said to make you cry can I say I'm sorry
    It's hard to forget and yes I regret all these mistakes

    Was I invading in on your secrets Was I too close for comfort
    You're pushing me out When I wanted in


    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18087
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: tips cinta..

    Post by Kehidupan on Mon 27 Apr 2009, 1:57 am

    shukcaya wrote:
    Kehidupan wrote:
    Qeena wrote:

    bukan kasar...kena jadi diri sendiri... hero

    diri sendiri......... terharu terharu

    lalala lalala

    dush3..

    npe lak dak nih...........? hish hish

    makaroniudang
    chomot-chomeyl

    Posts : 90
    Points : 14218
    Signature : nape asek aku on9 sorg2 je ni......

    Re: tips cinta..

    Post by makaroniudang on Sun 03 May 2009, 5:14 am

    carnationmyra wrote:lagi satu.....jgn terlalu obses ngn percintaan.......kata mudah...jgn terlalu mengharap......sbb kalo terlalu mengharap....bile xjdik.....kiciwa sgt2...... belajar dr pengalaman......senyum

    ye.... tepat2 thumb

    pinkrabbit
    chomot-chomeyl

    Posts : 165
    Points : 14652
    Location : Earth..
    Signature : i just want happiness...

    Re: tips cinta..

    Post by pinkrabbit on Thu 07 May 2009, 4:10 am

    makaroniudang wrote:
    carnationmyra wrote:lagi satu.....jgn terlalu obses ngn percintaan.......kata mudah...jgn terlalu mengharap......sbb kalo terlalu mengharap....bile xjdik.....kiciwa sgt2...... belajar dr pengalaman......senyum

    ye.... tepat2 thumb

    kite mesti la harap bahgie... kalu x dpt bahgie, itu xde jodoh namanye... malumalu

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18087
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: tips cinta..

    Post by Kehidupan on Thu 07 May 2009, 7:45 am

    apa itu bahagia..........? confuse

    Sponsored content

    Re: tips cinta..

    Post by Sponsored content Today at 4:06 am


      Current date/time is Fri 09 Dec 2016, 4:06 am