Tudung Pilihan Anda

    Share

    Poll

    Apakah Jenis Tudung Pilihan Anda

    [ 0 ]
    0% [0%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 
    [ 2 ]
    67% [67%] 
    [ 1 ]
    33% [33%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 

    Total Votes: 3

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18097
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Tudung Pilihan Anda

    Post by Kehidupan on Sun 19 Apr 2009, 4:48 pm

    menyentuh tentang pemakaian tudung kaum wanita masa kini sebagai
    renungan bagi wanita Islam

    bila wanita menjaga auratnya dari pandangan
    lelaki bukan muhram, bukan sahaja dia menjaga maruah dirinya, malah
    maruah wanita mukmin keseluruhannya

    harga diri wanita terlalu mahal

    ini kerana syariat telah menetapkan supaya wanita berpakaian longgar
    dengan warna yang tidak menarik serta menutup seluruh badannya dari
    kepala hingga ke kaki

    kalau dibuat perbandingan dari segi harta
    dunia seperti intan dan berlian, ianya dibungkus dengan rapi dan
    disimpan pula di dalam peti besi yang berkunci

    begitu juga diumpamakan
    dengan wanita, kerana wanita yang bermaruah tidak akan mempamerkan
    tubuh badan di khalayak umum

    mereka masih boleh tampil di hadapan
    masyarakat bersesuaian dengan garisan syarak

    p/s : undian terbuka kepada lelaki & wanita, jika pengundi adalah lelaki; ini bermakna itulah pilihan wanitanya. Jika pengundi adalah wanita; maka itulah tudung pilihan dirinya sendiri big eyes big eyes big eyes big eyes

    LuvHoneY
    chomot-chomeyl

    Posts : 84
    Points : 14348
    Signature : ♥♪♫♪♪

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by LuvHoneY on Sun 19 Apr 2009, 7:02 pm

    Tudung yg menutup aurat...
    dan pandangan mata....

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18097
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by Kehidupan on Sun 19 Apr 2009, 7:40 pm

    LuvHoneY wrote:Tudung yg menutup aurat...
    dan pandangan mata....

    xmo undi ke.........? big eyes big eyes big eyes big eyes

    shukcaya
    tukangwelkamMV

    Posts : 632
    Points : 16388
    Location : dush dye!
    Signature : there's only one thing two do three words four you.. :D

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by shukcaya on Sun 19 Apr 2009, 7:43 pm

    caya selendang pki..
    tdung bese pon pki..
    tudung labuh penah gk la..
    mase skola asrama dlu..
    hihihi..


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________
    I never meant the things I said to make you cry can I say I'm sorry
    It's hard to forget and yes I regret all these mistakes

    Was I invading in on your secrets Was I too close for comfort
    You're pushing me out When I wanted in


    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18097
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by Kehidupan on Sun 19 Apr 2009, 8:51 pm

    shukcaya wrote:caya selendang pki..
    tdung bese pon pki..
    tudung labuh penah gk la..
    mase skola asrama dlu..
    hihihi..

    ahhh, sibuk je nak bagi tau.......... big eyes big eyes big eyes big eyes

    saya dah tau lama dah.......... xtaw xtaw xtaw

    cc
    chomot-chomeyl

    Posts : 286
    Points : 15076
    Location : All Over Malaysia

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by cc on Sun 19 Apr 2009, 8:59 pm

    sy suke org pompuan yg pakai tudung mcm ni...
    tp sy x tau ape name tudung ini...
    hehehe....



    ____________________________________________________________________________________________________________________________________


    [/center]

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18097
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by Kehidupan on Sun 19 Apr 2009, 9:14 pm

    cc wrote:sy suke org pompuan yg pakai tudung mcm ni...
    tp sy x tau ape name tudung ini...
    hehehe....


    saya suka yang free hair........ big eyes big eyes big eyes big eyes

    tapi, syaratnya yang hanya free hair depan saya tanpa mengundang fitnah......... big eyes big eyes big eyes

    cc
    chomot-chomeyl

    Posts : 286
    Points : 15076
    Location : All Over Malaysia

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by cc on Sun 19 Apr 2009, 9:17 pm

    Kehidupan wrote:

    saya suka yang free hair........ big eyes big eyes big eyes big eyes

    tapi, syaratnya yang hanya free hair depan saya tanpa mengundang fitnah......... big eyes big eyes big eyes

    dah blh sgt suruh parents tuan masuk merisik.... thumb


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________


    [/center]

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18097
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by Kehidupan on Sun 19 Apr 2009, 9:22 pm

    cc wrote:
    Kehidupan wrote:

    saya suka yang free hair........ big eyes big eyes big eyes big eyes

    tapi, syaratnya yang hanya free hair depan saya tanpa mengundang fitnah......... big eyes big eyes big eyes

    dah blh sgt suruh parents tuan masuk merisik.... thumb

    merisik........? big eyes big eyes big eyes

    hurm, pada saya lebih baik taaruf dulu.......... big eyes big eyes big eyes big eyes

    kemudian terus menikah......... big eyes big eyes big eyes

    Qeena
    MODfire

    Posts : 79
    Points : 14321
    Location : Kuala Lumpur
    Signature : ~~ Tetapkan hati aku..hanya untuk dia...~~

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by Qeena on Wed 22 Apr 2009, 11:03 pm

    saya suka semua jenis tudung...
    yang paling suka tudung yang orang belikan...

    terharu

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18097
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by Kehidupan on Wed 22 Apr 2009, 11:14 pm

    Qeena wrote:saya suka semua jenis tudung...
    yang paling suka tudung yang orang belikan...

    terharu

    nak saya belikan tudung utk makcik Qeena ke........? big eyes big eyes big eyes big eyes big eyes

    maya
    budakchomot

    Posts : 10
    Points : 13983
    Signature : it me

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by maya on Thu 23 Apr 2009, 12:01 am

    wah...ade yang nak offer belikan tu...

    pe lagi...

    hehehhe

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18097
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by Kehidupan on Fri 24 Apr 2009, 8:22 am

    maya wrote:wah...ade yang nak offer belikan tu...

    pe lagi...

    hehehhe

    makcik maya pun nak ke.........? malumalu malumalu

    ratusanRM
    chomeyl suda!

    Posts : 516
    Points : 15694
    Signature : Selamat tinggal chart...

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by ratusanRM on Fri 24 Apr 2009, 11:50 am

    Kehidupan wrote:

    makcik maya pun nak ke.........? malumalu malumalu


    ko pun suka pakai tudung kan? malumalu malumalu

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18097
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by Kehidupan on Fri 24 Apr 2009, 12:01 pm

    ratusanRM wrote:


    ko pun suka pakai tudung kan? malumalu malumalu

    tgk awek bertudung....... big eyes big eyes big eyes

    lagi2 yg labuh, comey2 jer........... big eyes big eyes big eyes big eyes

    ratusanRM
    chomeyl suda!

    Posts : 516
    Points : 15694
    Signature : Selamat tinggal chart...

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by ratusanRM on Fri 24 Apr 2009, 1:25 pm

    Kehidupan wrote:

    tgk awek bertudung....... big eyes big eyes big eyes

    lagi2 yg labuh, comey2 jer........... big eyes big eyes big eyes big eyes


    maksud den, ko suka bertudung kan (bukan suka awek bertudung) blushing blushing

    kan ada thread citer pasal kisah benar malumalu malumalu

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18097
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by Kehidupan on Fri 24 Apr 2009, 4:14 pm

    ratusanRM wrote:
    Kehidupan wrote:

    tgk awek bertudung....... big eyes big eyes big eyes

    lagi2 yg labuh, comey2 jer........... big eyes big eyes big eyes big eyes


    maksud den, ko suka bertudung kan (bukan suka awek bertudung) blushing blushing

    kan ada thread citer pasal kisah benar malumalu malumalu

    hentam saje la............ gelakbesar gelakbesar gelakbesar

    pinkrabbit
    chomot-chomeyl

    Posts : 165
    Points : 14662
    Location : Earth..
    Signature : i just want happiness...

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by pinkrabbit on Fri 24 Apr 2009, 6:42 pm

    cc wrote:sy suke org pompuan yg pakai tudung mcm ni...
    tp sy x tau ape name tudung ini...
    hehehe....


    student indon kt cni ramai pakai tudung ni...
    tp, skrg bdk sini pun ramai dah pakai..
    tudung ni singkat sket la..

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18097
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by Kehidupan on Fri 24 Apr 2009, 6:59 pm

    pinkrabbit wrote:

    student indon kt cni ramai pakai tudung ni...
    tp, skrg bdk sini pun ramai dah pakai..
    tudung ni singkat sket la..

    UKM ramai awek tudung labuh x nek..........? terharu terharu terharu

    ratusanRM
    chomeyl suda!

    Posts : 516
    Points : 15694
    Signature : Selamat tinggal chart...

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by ratusanRM on Fri 24 Apr 2009, 11:09 pm

    Kehidupan wrote:

    UKM ramai awek tudung labuh x nek..........? terharu terharu terharu



    awek UKM je ke?? awek UITM?? confuse confuse

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18097
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by Kehidupan on Fri 24 Apr 2009, 11:18 pm

    ratusanRM wrote:



    awek UKM je ke?? awek UITM?? confuse confuse

    awek MTAQ pun boleh.......... malumalu

    LuvHoneY
    chomot-chomeyl

    Posts : 84
    Points : 14348
    Signature : ♥♪♫♪♪

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by LuvHoneY on Fri 24 Apr 2009, 11:20 pm

    [quote="ratusanRM"][quote="Kehidupan"]

    [b]UKM ramai awek tudung labuh x nek..........?[/b] terharu terharu terharu[/quote]



    [b]awek UKM je ke?? awek UITM?? confuse confuse [/b][/quote]


    pilih aje la jang... haha

    ratusanRM
    chomeyl suda!

    Posts : 516
    Points : 15694
    Signature : Selamat tinggal chart...

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by ratusanRM on Fri 24 Apr 2009, 11:39 pm

    Kehidupan wrote:

    awek MTAQ pun boleh.......... malumalu


    MTAQ tu ape eh? confuse confuse

    ratusanRM
    chomeyl suda!

    Posts : 516
    Points : 15694
    Signature : Selamat tinggal chart...

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by ratusanRM on Fri 24 Apr 2009, 11:39 pm

    LuvHoneY wrote:


    pilih aje la jang... haha


    nak pilih cane eh? confuse confuse

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18097
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by Kehidupan on Fri 24 Apr 2009, 11:48 pm

    ratusanRM wrote:
    Kehidupan wrote:

    awek MTAQ pun boleh.......... malumalu


    MTAQ tu ape eh? confuse confuse

    MTAQ = Maahad Tahfiz Al-Quran Wal-Qiraat...... blushing blushing

    Sponsored content

    Re: Tudung Pilihan Anda

    Post by Sponsored content Today at 10:58 am


      Current date/time is Sat 10 Dec 2016, 10:58 am