Lelaki sejati

    Share

    eyes143
    superpower MV

    Posts : 1175
    Points : 18493
    Location : :: pEaRL !sLaNd ::
    Signature : incik kecHiX..~~

    Lelaki sejati

    Post by eyes143 on Sun 19 Apr 2009, 3:05 pm

    Aku bertanya pada Ibuku, bagaimanakah lelaki sejati itu ?

    Ibuku menjawab, Nak...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang kekar, tetapi dari kasih sayangnya pada orang disekitarnya....

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang lantang, tetapi dari kelembutannya mengatakan kebenaran...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari jumlah sahabat di sekitarnya, tetapi dari sikap bersahabatnya pada generasi muda bangsa...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari bagaimana dia di hormati ditempat bekerja, tetapi bagaimana dia dihormati didalam rumah...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari kerasnya pukulan, tetapi dari sikap bijaknya memahami persoalan..

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari dadanya yang bidang, tetapi dari hati yang ada dibalik itu...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari banyaknya wanita yang memuja, tetapi komitmennya terhadap wanita yang dicintainya...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari jumlah tanggungjawab yang dibebankan, tetapi dari tabahnya dia menghadapi liku-liku kehidupan...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari rajinnya membaca kitab suci, tetapi dari konsistennya dia menjalankan apa yang ia baca...


    Last edited by eyes143 on Thu 23 Apr 2009, 1:35 pm; edited 1 time in total


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    "kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu.. seandainya antara kamu punya rasa rindu.."

    castle in da sky is mine

    eday84
    budakchomot

    Posts : 18
    Points : 14035
    Location : Rawang
    Signature : Panassss.. panasnya lab niii

    Re: Lelaki sejati

    Post by eday84 on Sun 19 Apr 2009, 4:28 pm

    hurmm.. dah jmp ke lelaki sejati awak tu..

    eyes143
    superpower MV

    Posts : 1175
    Points : 18493
    Location : :: pEaRL !sLaNd ::
    Signature : incik kecHiX..~~

    Re: Lelaki sejati

    Post by eyes143 on Sun 19 Apr 2009, 4:37 pm

    eday84 wrote:hurmm.. dah jmp ke lelaki sejati awak tu..

    tak jumpa lagi la awak... nangeslari


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    "kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu.. seandainya antara kamu punya rasa rindu.."

    castle in da sky is mine

    Kehidupan
    kanak2 terpilih

    Posts : 1082
    Points : 18062
    Location : Saint Petersburg
    Signature : "Mereka yang menghidupkan sunnah Rasulullah SAW di akhir zaman umpama menggenggam bara api yang menyala. Kitakah mereka itu?"

    Re: Lelaki sejati

    Post by Kehidupan on Sun 19 Apr 2009, 5:15 pm

    kena cari nih......... big eyes big eyes big eyes big eyes

    eyes143
    superpower MV

    Posts : 1175
    Points : 18493
    Location : :: pEaRL !sLaNd ::
    Signature : incik kecHiX..~~

    Re: Lelaki sejati

    Post by eyes143 on Sun 19 Apr 2009, 5:17 pm

    Kehidupan wrote:kena cari nih......... big eyes big eyes big eyes big eyes

    mls nak cari..
    pacik carikan je la wow


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    "kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu.. seandainya antara kamu punya rasa rindu.."

    castle in da sky is mine

    LuvHoneY
    chomot-chomeyl

    Posts : 84
    Points : 14313
    Signature : ♥♪♫♪♪

    Re: Lelaki sejati

    Post by LuvHoneY on Mon 20 Apr 2009, 4:24 pm

    Kehidupan wrote:kena cari nih......... big eyes big eyes big eyes big eyes

    nak cari kat mane... confuse

    eyes143
    superpower MV

    Posts : 1175
    Points : 18493
    Location : :: pEaRL !sLaNd ::
    Signature : incik kecHiX..~~

    Re: Lelaki sejati

    Post by eyes143 on Mon 20 Apr 2009, 4:43 pm

    LuvHoneY wrote:
    Kehidupan wrote:kena cari nih......... big eyes big eyes big eyes big eyes

    nak cari kat mane... confuse

    tu la..
    mcm sng je nk cari..
    confuse


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    "kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu.. seandainya antara kamu punya rasa rindu.."

    castle in da sky is mine

    makaroniudang
    chomot-chomeyl

    Posts : 90
    Points : 14193
    Signature : nape asek aku on9 sorg2 je ni......

    Re: Lelaki sejati

    Post by makaroniudang on Wed 22 Apr 2009, 10:02 am

    skrg ni kan.....
    suuuuuuusaaaaahhhhhhh sgt nk jmpe laki sejati
    penat je cri
    kebanyakan nye
    dh kurang kesejatian wateva

    yg banyak nye laki yg perangai tahapehape xtaw

    ratusanRM
    chomeyl suda!

    Posts : 516
    Points : 15659
    Signature : Selamat tinggal chart...

    Re: Lelaki sejati

    Post by ratusanRM on Wed 22 Apr 2009, 11:10 am

    LuvHoneY wrote:
    nak cari kat mane... confuse


    kat RUSIA byk kot blushing blushing

    LuvHoneY
    chomot-chomeyl

    Posts : 84
    Points : 14313
    Signature : ♥♪♫♪♪

    Re: Lelaki sejati

    Post by LuvHoneY on Wed 22 Apr 2009, 1:07 pm

    ratusanRM wrote:
    LuvHoneY wrote:
    nak cari kat mane... confuse


    kat RUSIA byk kot blushing blushing

    apa kejauh sgt kat rusia.. nanges nanges

    ratusanRM
    chomeyl suda!

    Posts : 516
    Points : 15659
    Signature : Selamat tinggal chart...

    Re: Lelaki sejati

    Post by ratusanRM on Wed 22 Apr 2009, 1:29 pm

    LuvHoneY wrote:

    apa kejauh sgt kat rusia.. nanges nanges


    maksudnya cari MVrian yg location kat RUSIA blushing blushing blinking

    eyes143
    superpower MV

    Posts : 1175
    Points : 18493
    Location : :: pEaRL !sLaNd ::
    Signature : incik kecHiX..~~

    Re: Lelaki sejati

    Post by eyes143 on Wed 22 Apr 2009, 2:10 pm

    makaroniudang wrote:skrg ni kan.....
    suuuuuuusaaaaahhhhhhh sgt nk jmpe laki sejati
    penat je cri
    kebanyakan nye
    dh kurang kesejatian wateva

    yg banyak nye laki yg perangai tahapehape xtaw

    sokong2..

    muka milo ni mcm familiar je...


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    "kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu.. seandainya antara kamu punya rasa rindu.."

    castle in da sky is mine

    ratusanRM
    chomeyl suda!

    Posts : 516
    Points : 15659
    Signature : Selamat tinggal chart...

    Re: Lelaki sejati

    Post by ratusanRM on Wed 22 Apr 2009, 2:27 pm

    eyes143 wrote:
    sokong2..

    muka milo ni mcm familiar je...


    familiar cam sape eh? confuse

    eyes143
    superpower MV

    Posts : 1175
    Points : 18493
    Location : :: pEaRL !sLaNd ::
    Signature : incik kecHiX..~~

    Re: Lelaki sejati

    Post by eyes143 on Wed 22 Apr 2009, 2:28 pm

    ratusanRM wrote:
    eyes143 wrote:
    sokong2..

    muka milo ni mcm familiar je...


    familiar cam sape eh? confuse

    tgh duk ingat balik ni malumalu


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    "kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu.. seandainya antara kamu punya rasa rindu.."

    castle in da sky is mine

    ratusanRM
    chomeyl suda!

    Posts : 516
    Points : 15659
    Signature : Selamat tinggal chart...

    Re: Lelaki sejati

    Post by ratusanRM on Wed 22 Apr 2009, 2:32 pm

    eyes143 wrote:

    tgh duk ingat balik ni malumalu


    cam muka bibik kat umah jiran sebelah je blushing blushing

    eyes143
    superpower MV

    Posts : 1175
    Points : 18493
    Location : :: pEaRL !sLaNd ::
    Signature : incik kecHiX..~~

    Re: Lelaki sejati

    Post by eyes143 on Wed 22 Apr 2009, 2:59 pm

    ratusanRM wrote:
    eyes143 wrote:

    tgh duk ingat balik ni malumalu


    cam muka bibik kat umah jiran sebelah je blushing blushing

    smpai mcm tu skali tidak


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    "kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu.. seandainya antara kamu punya rasa rindu.."

    castle in da sky is mine

    rakyat_jelata
    budakchomot

    Posts : 29
    Points : 14051
    Signature : .::l Agi Idup Agi Ngelaban l::.

    Re: Lelaki sejati

    Post by rakyat_jelata on Thu 23 Apr 2009, 4:57 am

    eyes143 wrote:Aku bertanya pada Ibuku, bagaimanakah lelaki sejati itu ?

    Ibuku menjawab, Nak...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang kekar, tetapi dari kasih sayangnya pada orang disekitarnya....

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang lantang, tetapi dari kelembutannya mengatakan kebenaran...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari jumlah sahabat di sekitarnya, tetapi dari sikap bersahabatnya pada generasi muda bangsa...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari bagaimana dia di hormati ditempat bekerja, tetapi bagaimana dia dihormati didalam rumah...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari kerasnya pukulan, tetapi dari sikap bijaknya memahami persoalan..

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari dadanya yang bidang, tetapi dari hati yang ada dibalik itu...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari banyaknya wanita yang memuja, tetapi komitmennya terhadap wanita yang dicintainya...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari jumlah tanggungjawab yang dibebankan, tetapi dari tabahnya dia menghadapi liku-liku kehidupan...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari rajinnya membaca kitab suci, tetapi dari konsistennya dia menjalankan apa yang ia baca...

    agak2 hamba ada tak ciri2 cam turr ? wateva
    hahaha...

    ratusanRM
    chomeyl suda!

    Posts : 516
    Points : 15659
    Signature : Selamat tinggal chart...

    Re: Lelaki sejati

    Post by ratusanRM on Thu 23 Apr 2009, 5:02 am

    thread ni langsung tak nampak tulisan fenin

    eyes143
    superpower MV

    Posts : 1175
    Points : 18493
    Location : :: pEaRL !sLaNd ::
    Signature : incik kecHiX..~~

    Re: Lelaki sejati

    Post by eyes143 on Thu 23 Apr 2009, 1:37 pm

    rakyat_jelata wrote:
    eyes143 wrote:Aku bertanya pada Ibuku, bagaimanakah lelaki sejati itu ?

    Ibuku menjawab, Nak...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang kekar, tetapi dari kasih sayangnya pada orang disekitarnya....

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang lantang, tetapi dari kelembutannya mengatakan kebenaran...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari jumlah sahabat di sekitarnya, tetapi dari sikap bersahabatnya pada generasi muda bangsa...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari bagaimana dia di hormati ditempat bekerja, tetapi bagaimana dia dihormati didalam rumah...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari kerasnya pukulan, tetapi dari sikap bijaknya memahami persoalan..

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari dadanya yang bidang, tetapi dari hati yang ada dibalik itu...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari banyaknya wanita yang memuja, tetapi komitmennya terhadap wanita yang dicintainya...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari jumlah tanggungjawab yang dibebankan, tetapi dari tabahnya dia menghadapi liku-liku kehidupan...

    Lelaki sejati bukanlah dilihat dari rajinnya membaca kitab suci, tetapi dari konsistennya dia menjalankan apa yang ia baca...

    agak2 hamba ada tak ciri2 cam turr ? wateva
    hahaha...

    jap nk tnya kak ina.. blushing


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    "kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu.. seandainya antara kamu punya rasa rindu.."

    castle in da sky is mine

    eyes143
    superpower MV

    Posts : 1175
    Points : 18493
    Location : :: pEaRL !sLaNd ::
    Signature : incik kecHiX..~~

    Re: Lelaki sejati

    Post by eyes143 on Thu 23 Apr 2009, 1:37 pm

    ratusanRM wrote:thread ni langsung tak nampak tulisan fenin

    sejak2 tukar skin ni, kena modify smua thread..
    yg ni mesti telepas pandang malumalu


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________

    "kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu.. seandainya antara kamu punya rasa rindu.."

    castle in da sky is mine

    makaroniudang
    chomot-chomeyl

    Posts : 90
    Points : 14193
    Signature : nape asek aku on9 sorg2 je ni......

    Re: Lelaki sejati

    Post by makaroniudang on Thu 23 Apr 2009, 3:29 pm

    eyes143 wrote:
    makaroniudang wrote:skrg ni kan.....
    suuuuuuusaaaaahhhhhhh sgt nk jmpe laki sejati
    penat je cri
    kebanyakan nye
    dh kurang kesejatian wateva

    yg banyak nye laki yg perangai tahapehape xtaw

    sokong2..

    muka milo ni mcm familiar je...

    ko kenal ke aku? feeling good

    makaroniudang
    chomot-chomeyl

    Posts : 90
    Points : 14193
    Signature : nape asek aku on9 sorg2 je ni......

    Re: Lelaki sejati

    Post by makaroniudang on Thu 23 Apr 2009, 3:31 pm

    ratusanRM wrote:
    eyes143 wrote:

    tgh duk ingat balik ni malumalu


    cam muka bibik kat umah jiran sebelah je blushing blushing

    berani ko ckp cm 2?? mrh

    daviddol
    chomot-chomeyl

    Posts : 51
    Points : 14184
    Location : kota Singa
    Signature : waktu tak akan menunggu kita....

    Re: Lelaki sejati

    Post by daviddol on Thu 23 Apr 2009, 4:26 pm

    makaroniudang wrote:
    ratusanRM wrote:
    eyes143 wrote:

    tgh duk ingat balik ni malumalu


    cam muka bibik kat umah jiran sebelah je blushing blushing

    berani ko ckp cm 2?? mrh

    dua kali pandang mcm...scandal lama aku..je..

    makaroniudang
    chomot-chomeyl

    Posts : 90
    Points : 14193
    Signature : nape asek aku on9 sorg2 je ni......

    Re: Lelaki sejati

    Post by makaroniudang on Thu 23 Apr 2009, 4:32 pm

    daviddol wrote:
    makaroniudang wrote:
    ratusanRM wrote:
    eyes143 wrote:

    tgh duk ingat balik ni malumalu


    cam muka bibik kat umah jiran sebelah je blushing blushing

    berani ko ckp cm 2?? mrh

    dua kali pandang mcm...scandal lama aku..je..

    skendel lame?? confuse

    Cherry
    budakchomot

    Posts : 48
    Points : 14152
    Signature : ....black cherry~

    Re: Lelaki sejati

    Post by Cherry on Thu 23 Apr 2009, 5:07 pm

    abg david nih mmg ske berskendel.....hihihihi....

    Sponsored content

    Re: Lelaki sejati

    Post by Sponsored content Today at 5:36 pm


      Current date/time is Sat 03 Dec 2016, 5:36 pm